Arkib

PERARAKAN KERETA BERHIAS SEMPENA ISTIADAT PERTABALAN KDYMM TUANKU SULTAN KEDAH
07 Jan

PERARAKAN KERETA BERHIAS SEMPENA ISTIADAT PERTABALAN KDYMM TUANKU SULTAN KEDAH

BLembaga Pembangunan Langkawi (LADA) telah menyertai Perarakan Kereta Berhias sempena Istiadat Pertabalan Kebawah Duli Yang Maha Mulia (KDYMM) Tuanku Sultan Kedah Darul Aman yang telah diadakan pada 18 Disember 2018, jam 8.00 malam bertempat di Dataran Medan Bandar, Alor Setar.

Perarakan kereta berhias ini merupakan salah satu acara yang dilaksanakan bagi memeriahkan istiadat pertabalan KDYMM Tuanku Sultan Kedah. Program ini telah disertai oleh 20 buah agensi kerajaan dan swasta yang terdapat di Negeri Kedah Darul Aman. Kemeriahan penganjuran acara ini telah berjaya menarik perhatian ramai pengunjung dari pelbagai demografi dan latar belakang untuk meraikan majlis perarakan kereta berhias tersebut.

MAJLIS BERAKHIR PADA JAM 12.30 MALAM DI AKHIRI DENGAN PERTUNJUKKAN BUNGA API. KEPUTUSAN PENUH PERARAKAN KERETA BERHIAS SEPERTI BERIKUT :

  • JOHAN : SADA NAIB JOHOAN : JKR KETIGA : MAJLIS PEMBANDARAN KULIM
LADA SEKADAR MERANGKUL HADIAH SAGUHATI.

PENAFIAN
Kerajaan Malaysia dan Lembaga Pembangunan Langkawi adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

QR CODE:
QR Cde
  • LANGGAN BULLETIN
  • Facebook Twitter Mobile App
  • KEMASKINI TERAKHIR:
    Rabu, 20 November 2019