Arkib

Majlis Perhimpunan Bulanan Bagi Bulan Bil 1/2019
10 Mac

Majlis Perhimpunan Bulanan Bagi Bulan Bil 1/2019

Majlis Perhimpunan Bulanan Bagi Bulan Februari 2019 telah diadakan pada 28 Februari 2019 bertempat di Auditorium LADA. Majlis Perhimpunan Bulanan kali ini bertemakan “AKAUNTABILITI CHEQ, TANGGUNGJAWAB CHEQ” ataupun dengan maksud lain AKAUNTABILITIKU TANGGUNGJAWABKU. Dalam usaha meningkatkan sistem penyampaian perkhidmatan dan peranan pegawai awam, kerajaan melalui Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam Bil. 4 Tahun 2018 telah menguatkuasaan penggunaan myPortfolio. myPortfolio menitikberatkan akan penyediaan ‘Job Description (JD)’ yang meliputi element utama akan akauntabiliti bagi memberi tumpuan kepada tanggungjawab pegawai supaya visi dan misi kerajaan tercapai. Seiringan dengan arahan yang berkuatkuasa, mulai Disember 2018, LADA telah mengorak langkah dengan mewujudkan terlebih dahulu Job Description (JD) yang merupakan perkara baharu dan utama di peringkat ketua bahagian/unit dan seterusnya diikuti oleh pegawai dan kakitangan di bawah selian. Bermula 29 Januari 2019, draf bagi keseluruhan myPortfolio mulai dibuat dan tarikh penguatkuasaan myPortfolio LADA telah diputuskan pada 3 Mac 2019.

Selain itu, majlis juga turut meraikan Y.M. Raja Noor Afiz bin Raja Noor Afandi, Ketua Penolong Pengurus Kanan, BSMKP yang menamatkan tempoh peminjaman di LADA berkuatkuasa 01 Mac 2019. Majlis juga turut merakamkan penghargaan di atas perkhidmatan En. Ahmad bin Darus, Pengawal Keselamatan Gred KP11 yang telah menerima skin berpencen pada 06 Februari 2019.

Pada masa yang sama, turut diadakan eksesais pemakaian pangkat koperal kepada anggota polis bantuan LADA yang telah berjaya diberi kenaikan pangkat setelah lulus sesi pemilihan pada 30 Januari 2019 yang telah berjaya diberi kenaikan pangkat setelah lulus sesi penilaian pada 30 Januari 2019. Untuk makluman, seramai 16 orang telah terlibat didalam pencalonan tersebut dan telah mengikuti sesi penilaian yang melibatkan panel seperti berikut :

  • I. Tn. Hj. Mohd Asri Redha bin Abdul Rahman Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Pengurusan) II. En. Khalid bin Ibrahim Pengurus, BSMKP III. ASP. Norzana binti Yussoff Wakil daripada PDRM Langkawi

Kaedah penilaian calon melibatkan 3 sesi ujian iaitu ujian kecergasan, arahan kawad, dan ujian penulisan. Daripada 16 orang hanya 10 orang calon terpilih untuk sesi temuduga. Calon-calon yang telah melepasi semua penilaian telah dipilih menghadiri sesi temuduga pada 30 Januari 2019. Keputusan temuduga adalah dengan menamakan 5 orang anggota yang telah terpilih untuk pemakaian pangkat koperal polis bantuan seperti di bawah :

  • Koperal (PB) Azian bin Che Embin Koperal (PB) Mangshor bin Ahmad Koperal (PB) Faizon bin Fazil Koperal (PB) Hisham bin Haris Koperal (PB) Zainudin bin Harum

Perhimpunan Bulanan LADA pada kali ini juga turut mengadakan kolaborasi bersama beberapa buah bank dan syarikat TELCO bagi memberi peluang kepada stakeholder bagi mempromosikan produk-produk terbaru kepada kakitangan LADA. Platform ini dilihat dapat membuka ruang untuk berkongsi akan maklumat berkaitan, untuk makluman dan keperluan warga LADA.

PENAFIAN
Kerajaan Malaysia dan Lembaga Pembangunan Langkawi adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

QR CODE:
QR Cde
  • LANGGAN BULLETIN
  • Facebook Twitter Mobile App
  • KEMASKINI TERAKHIR:
    Ahad, 17 November 2019