Arkib

MAJLIS BACAAN YASSIN & PROGRAM CERAMAH ISRAK MIKRAJ
01 Apr

MAJLIS BACAAN YASSIN & PROGRAM CERAMAH ISRAK MIKRAJ

Majlis Bacaan Yassin dan Doa Selamat dianjurkan oleh Unit Pentadbiran AM, (BSMKP) yang telah diadakan di Dewan Besar Aras M2, Kompleks LADA pada 21 Mac 2019 bersamaan 14 Rejab 1440H pada jam 8.30 pagi. Majlis telah dikhalifahkan oleh Encik Asraf bin Ahmad, Penolong Pengurus Kanan Bahagian Teknikal. Majlis ini turut dihadiri oleh kedua-dua Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif LADA. Majlis ilmiah ini diadakan bertujuan merapatkan hubungan silaturrahim sesama pegawai dan kakitangan di Lembaga Pembangunan Langkawi, disamping menghadiahkan doa-doa kepada kedua ibubapa, sanak-saudara, anak-anak dan sahabat-handai sama ada yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Semoga Allah mencucuri rahmat dan menempatkan roh mereka dalam golongan hambaNya yang beriman.

Selain itu, Program Ceramah Bersempena Sambutan Israk Mikraj yang bertajuk “Kebesaran Peristiwa Israk Mikraj” turut diadakan selepas tamat Majlis Bacaan Yassin. Program ini merupakan program anjuran Unit Latihan dan Kompetensi, BSMKP, Kelab Sukan dan Kebajikan LADA dan Jawatankuasa Surau Al-Amin. Program ini telah dihadiri oleh wakil Pengurusan Tertinggi LADA iaitu Tuan Haji Mohd Asri Redha Bin Abdul Rahman, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Pengurusan) dan Tuan Haji Zepri Bin Saad, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Perancangan dan Pembangunan).

Program ini mensasarkan penyertaan seramai 150 orang peserta di dalam Bangunan Kompleks LADA termasuklah warga kerja LADA, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Langkawi FM. Program ceramah ini diadakan bertujuan untuk memberi pendedahan kepada warga kerja atau penjawat awam berhubung kebesaran Israk Mikraj serta tips – tips keluarga sakinah mawaddah dan warahmah di samping mengeratkan silaturrahim di antara warga kerja di Kompleks LADA. Alhamdulillah, semua peserta mendapat manfaat daripada penganjuran program ini dan bersama – sama kita bermuhasabah diri ke arah kebaikan mahupun dalam pekerjaan seharian atau pun kehidupan berkeluarga. Terima kasih kepada semua peserta yang hadir mengimarahkan majlis ilmu tersebut. Sehingga kita bertemu lagi di masa hadapan, Insyaallah!

PENAFIAN
Kerajaan Malaysia dan Lembaga Pembangunan Langkawi adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

QR CODE:
QR Cde
  • LANGGAN BULLETIN
  • Facebook Twitter Mobile App
  • KEMASKINI TERAKHIR:
    Jumaat, 18 Oktober 2019