Arkib

TAKLIMAT PROSEDUR PENERIMAAN DAN PENGHANTARAN SURATAN RAHSIA RASMI  LEMBAGA PEMBANGUNAN LANGKAWI
16 Apr

TAKLIMAT PROSEDUR PENERIMAAN DAN PENGHANTARAN SURATAN RAHSIA RASMI LEMBAGA PEMBANGUNAN LANGKAWI

LADA, 20 Mac 2019 – Unit Pengurusan Rekod dan Dokumentasi(UPRD), Seksyen Khidmat Pengurusan, BSMKP telah mengadakan Taklimat Prosedur Penerimaan dan Penghantaran Suratan Rahsia Rasmi Lembaga Pembangunan Langkawi bertempat di Bilik Mesyuarat Acara dan Promosi, Aras 5, Kompleks LADA. Taklimat prosedur ini telah disampaikan oleh Cik Nordiana bt Nordin, Ketua Penolong Pengurus, Seksyen Khidmat Pengurusan, BSMKP dan Puan Zunirah bt Othman, Penolong Pegawai Tadbir, Unit Pengurusan Rekod dan Dokumentasi, BSMKP.

Objektif taklimat ini diadakan adalah untuk memberi pendedahan kepada para peserta mengenai pentingnya pengurusan keselamatan dokumen kerajaan dalam jabatan dan memberi kefahaman tentang tatacara pengurusan suratan rahsia rasmi supaya dikendalikan dengan selamat dan mematuhi tatacara keselamatan perlindungan dokumen.

Taklimat ini telah disertai oleh seramai 22 orang peserta yang terdiri daripada Setiausaha Pejabat dan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) dari setiap bahagian/unit di LADA . Para peserta telah didedahkan dengan Prosedur Penerimaan Suratan Rahsia Rasmi dari Kementerian/Jabatan/Agensi Luar, Prosedur Edaran Dalaman Suratan Rahsia Rasmi ke Bahagian/Unit di LADA dan Prosedur Penghantaran Suratan Rahsia Rasmi ke Luar Jabatan. Prosedur – prosedur ini telah didokumenkan dalam Sistem Pengurusan Kualiti-MS ISO 9001:2015 dan akan dilaksanakan berkuatkuasa pada 01 April 2019.

PENAFIAN
Kerajaan Malaysia dan Lembaga Pembangunan Langkawi adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

QR CODE:
QR Cde
  • LANGGAN BULLETIN
  • Facebook Twitter Mobile App
  • KEMASKINI TERAKHIR:
    Rabu, 20 November 2019