Arkib

MAJLIS PENYERAHAN BUKU SEMPENA 'BOOKS FOR ASIA'
23 Okt

MAJLIS PENYERAHAN BUKU SEMPENA 'BOOKS FOR ASIA'

Lembaga Pembangunan Langkawi bersama Pejabat Pendidikan Daerah Langkawi telah mengadakan Majlis Penyerahan Buku Sempena Program 'Books For Asia' kepada semua 22 buah sekolah rendah seluruh Langkawi pada 21 Oktober 2019 bertempat di Pejabat Pendidikan Daerah Langkawi. Penyerahan buku sebanyak 1,100 naskah buku telah disampaikan oleh En Herizal Hazri (Country Representative, The Asia Foundation) kepada semua Guru Besar sekolah yang terlibat.

The Asia Foundation merupakan organisasi badan bukan kerajaan (NGO) yang bertapak di 18 buah negara – negara Asia. Salah satu daripada inisiatif yang dijalankan oleh organisasi ini adalah program “Books for Asia” di mana organisasi akan menyumbang buku – buku di dalam versi Bahasa Inggeris kepada pihak sekolah untuk dimanfaatkan oleh pelajar.

Selain itu, Dr Hezri Adnan, Ketua Pegawai Eksekutif LADA berpeluang mengadakan sesi 'engagement' bersama Guru Besar dan Pengerusi PIBG sekolah-sekolah rendah di Pulau Langkawi bagi bertukar-tukar pandangan serta berkongsi hala tuju berkaitan pendidikan di Pulau Langkawi.

PENAFIAN
Kerajaan Malaysia dan Lembaga Pembangunan Langkawi adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

QR CODE:
QR Cde
  • LANGGAN BULLETIN
  • Facebook Twitter Mobile App
  • KEMASKINI TERAKHIR:
    Selasa, 19 November 2019