LOGO RASMI

Rekabentuk keseluruhan logo ini diilhamkan daripada motif rekabentuk ‘Sarang Madu Lebah’ yang membawa banyak falsafah dan pengertian, khususnya dalam aspek pembangunan.

Kombinasi abjad L.P.L dalam logo adalah sedutan daripada perkataan Lembaga Pembangunan Langkawi yang diolah ke arah pendekatan grafik yang kukuh, dalam ertikata Lembaga sebagai pendukung dan nadi pembangunan Pulau Langkawi.

Objek-objek burung helang dan luncur layar melambangkan kebebasan Langkawi sebagai sebuah pulau pelancongan dan pelabuhan bebas cukai. Objek burung helang juga melambangkan unsur agresif Lembaga sebagai sebuah badan penggerak dalam membangunkan Pulau Langkawi. Objek rumah tradisi pula melambangkan pengekalan unsur-unsur tradisi dan alam semulajadi walaupun Langkawi bakal membangun ke arah pembangunan yang lebih pesat.

Warna  HIJAU ,  BIRU  and  MERAH  melambangkan keutuhan dan kekuatan.

PENAFIAN
Kerajaan Malaysia dan Lembaga Pembangunan Langkawi adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

QR CODE:
QR Cde
  • LANGGAN BULLETIN
  • Facebook Twitter Mobile App
  • KEMASKINI TERAKHIR:
    Rabu, 20 November 2019